fbpx

Στρούντελ με ρικότα και μαρμελάδα St. Dalfour Μαύρο Κεράσι

Στρούντελ με ρικότα και μαρμελάδα
credits: @stdalfouraustralia @acupofteaandcake

Παραδεισένιος συνδυασμός για στρούντελ με τυρί ρικότα και μαρμελάδα St. Dalfour Μαύρο κεράσι που θα δώσει στο αγαπημένο σας γλυκό νέα λαχταριστή διάσταση και φυσική γεύση!

Υλικά: 

150g μαρμελάδα St. Dalfour Μαύρο Κεράσι (περίπου ½ βάζο)
250 γραμμάρια τυρί κρέμα 
400g φρέσκο ρικότα
90 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη (θα χρειαστούμε extra για το πασπάλισμα)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κρόκο αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
8 φύλλα κρούστας
60 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
25 γρ. αμύγδαλα τριμμένα

     ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Σε ένα μπολ, βάζουμε το τυρί κρέμα, το ρικότα, 40 γρ. ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα λεμονιού και τον κρόκο αυγού και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν και το αφήνουμε στην άκρη.

  2. Κοσκινίζουμε τα υπόλοιπα 50 γρ. ζάχαρης άχνης σε ένα μπολ μαζί με την κανέλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί.

  4. Τοποθετούμε μια στρώση φύλλου κρούστας στο ταψί μας και αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη και την κανέλα, και αλεσμένα αμύγδαλα. Τοποθετούμε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο σφολιάτας, επαναλαμβάνουμε τα ίδια βήματα, και τελειώνουμε με ένα τρίτο φύλλο, σκέτο.

  5. Βάζουμε με το κουτάλι την έτοιμη γέμιση σε ένα κορμό κατά μήκος της ζύμης, αφήνοντας περίπου 5 εκατοστά από τις άκρες.

  6. Αδειάζουμε με το κουτάλι τη μαρμελάδα μας δίπλα στη γέμιση.

  7. Αλείφουμε τις άκρες του φύλλου με βούτυρο και διπλώνουμε ή τυλίγουμε για να περιβάλλουμε τη γέμιση. Διπλώνουμε τις άκρες από κάτω και αλείφουμε όλο το στρούντελ με λιωμένο βούτυρο για να σφραγίσουμε.

  8. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να γίνουν τραγανά. 

  9. Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει ελαφρώς, πασπαλίζουμε με επιπλέον ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε αμέσως.

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print