fbpx

Τάρτα Ρικότα με μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο & Ρόδι

@stdalfourpt

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε μοναδική τάρτα ρικότα με μαρμελάδα St. Dalfour Βατόμουρο & Ρόδι! Μια παιχνιδιάρικη και λαχταριστή επιλογή που θα ενθουσιάσει τον ουρανίσκο σας!

Υλικά:

♦ 4 αυγά
♦ 270g τυρί ρικότα

♦ 150g φυσικό γιαούρτι

♦ 130g αλεύρι βρώμης ολικής αλέσεως
♦ 35g μέλι ή άλλο φυσικό γλυκαντικό
♦ 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
♦ 3 ή 4 κ.σ. μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο & Ρόδι

     ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα αυγά με το μέλι και χτυπάμε καλά με το μίξερ.
  2. Προσθέτουμε τη ρικότα, το γιαούρτι και χτυπάμε ξανά καλά.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε πάλι μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
  4. Έπειτα, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σε μια φόρμα που έχουμε λαδώσει ή έχουμε καλύψει με λαδόκολλα, ρίχνουμε τη ζύμη, τοποθετώντας από πάνω τη μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο & Ρόδι, ενώ με τη βοήθεια ενός κουταλιού, την απλώνουμε σε σχήμα “ζιγκ-ζαγκ”.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 35-40’ (κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα).
  7. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε κατά προτίμηση.

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print