Αυτά τα ταρτάκια σφολιάτας με κατσικίσιο τυρί & μαρμελάδα St. Dalfour Σύκο είναι μια υπέροχη gourmet συνταγή της γαλλικής γαστρονομίας που θα δώσει ξεχωριστή νότα στο τραπέζι σας!
ΥΛΙΚΑ
♦ 1 φύλλο σφολιάτας
♦ 1 αυγό χτυπημένο
♦ 9 κ.γλ. μαρμελάδα St. Dalfour Βασιλικό Σύκο
♦ 1 μεγάλο κρεμμύδι, καραμελωμένο*
♦ 80γρ. κατσικίσιο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σε δύο ταψάκια στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στο ένα ταψί και το κόβουμε σε 9 ορθογώνια κομμάτια. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε κάθε κομμάτι περιμετρικά, σε απόσταση περίπου ενός δαχτύλου από την άκρη τους. Μεταφέρουμε τα 5 κομμάτια στο άλλο ταψί και τα απλώνουμε έτσι ώστε να έχουν απόσταση μεταξύ τους. Αλείφουμε τα κομμάτια με το αυγό και απλώνουμε στο καθένα από 1 κ.γλ μαρμελάδα St. Dalfour Βασιλικό Σύκο. Μοιράζουμε το καραμελωμένο* κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε πάνω σε κάθε ταρτάκι από 1 κ.γλ κατσικίσιο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 18-20 λεπτά.
*για να καραμελώσουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε σε ροδέλες και το σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε 1 κ.γλ. κρυσταλλική ζάχαρη και αφού λιώσει, «σβήνουμε» με 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο.
Δεν παίζει το video; Δείτε το εδώ.
Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…