fbpx

Κλασικό τιραμισού με μαρμελάδα St. Dalfour Μαύρο Κεράσι

@stdalfourusa @bakedbylaora

Έχεις δοκιμάσει ποτέ τιραμισού με μαρμελάδα; Αν όχι, ετοιμάσου για ένα γλυκό upgrade που αλλάζει τα δεδομένα. Λιγότερο καφές, περισσότερο φρούτο και απίστευτη γεύση σε κάθε κουταλιά!

Υλικά:

Μια συσκευασία (200g) Μπισκότα Σαβαγιάρ

Για την κρέμα:

♦ 50 γρ. ζάχαρη άχνη
♦ 250 γρ. κρέμα γάλακτος (σαντιγί)
700 γρ. τυρί μασκαρπόνε
♦ 1 κ.σ. βανίλια

Επιπλέον υλικά:

♦ 400 ml φρεσκοφτιαγμένος καφές εσπρέσο
♦ 1 βαζάκι μαρμελάδα St. Dalfour Μαύρο Κεράσι
♦ Φρέσκα κεράσια (για διακόσμηση)
♦ Κακάο (για πασπάλισμα)

     ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εκτέλεση για την κρέμα:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη για 1 λεπτό.
  2. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα του μασκαρπόνε. Αφήνουμε στην άκρη.
  3. Χρησιμοποιούμε ξύλινο μπολ διαμέτρου περίπου 28 εκ. και βάθους 10 εκ.

Συναρμολόγηση του τιραμισού:

  1. Βουτάμε τα μπισκότα σαβαγιάρ στον καφέ εσπρέσο και καλύπτουμε τον πάτο του σκεύους.
  2. Απλώνουμε το 1/3 από τη μαρμελάδα St. Dalfour Μαύρο Κεράσι πάνω από τη στρώση μπισκότων.
  3. Συνεχίζουμε με το 1/3 της κρέμας.
  4. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές.
  5. Τελειώνουμε με στρώση κρέμας, πασπαλίζουμε με κακάο και διακοσμούμε με φρέσκα κεράσια.
  6. Αφήνουμε το τιραμισού στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print