fbpx

Vegan Μπάρες Cheesecake με μαρμελάδα St. Dalfour Μύρτιλο

@stdalfourusa @veggieworldrecipes

Οι μπάρες cheesecake με μαρμελάδα είναι το γλυκό που συνδυάζει φρουτένια γεύση, δροσιά και εύκολη παρασκευή. Η συγκεκριμένη εκδοχή με λεμόνι και μαρμελάδα St. Dalfour Μύρτιλο θα σε ενθουσιάσει!

Υλικά:

Για τη βάση

♦ 200g χουρμάδες (μουλιασμένοι, χωρίς κουκούτσι)
♦ 73g αμύγδαλα (μουλιασμένα)
♦ ½ φλ. νιφάδες βρώμης
♦ 2 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας
♦ 1 κ.σ. φυτικό γάλα
♦ ¼ κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

♦ 300g κάσιους (μουλιασμένα)
♦ ⅔ φλ. σιρόπι σφενδάμου
♦ ½ φλ. κρέμα καρύδας
♦ Χυμός & ξύσμα από 2 λεμόνια
♦ 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
♦ ¼ κ.γ. αλάτι
♦ ½ φλ
. μαρμελάδα St. Dalfour Μύρτιλο

     ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Μουλιάζουμε τους χουρμάδες, τα αμύγδαλα και τα κάσιους είτε για 1 ώρα σε βραστό νερό, είτε όλο το βράδυ στο ψυγείο σε νερό.
  2. Στη συνέχεια Βάζουμε στο multi τους χουρμάδες, τα αμύγδαλα, τη βρώμη, το λάδι καρύδας, το φυτικό γάλα και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά.
  3. Αφού πρώτα στρώσουμε το ταψάκι μας με λαδόκολλα, ρίχνουμε το μείγμα και πιέζουμε στον πάτο ώστε να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση. Βάζουμε στην άκρη.
  4. Ήρθε η ώρα για την γέμιση. Προσθέτουμε στο multi τα μουλιασμένα κάσιους, την κρέμα καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, το χυμό & ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες.
  5. Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στη βάση και στρώνουμε με μια σπάτουλα.
  6. Στη συνέχεια ρίχνουμε στην επιφάνεια την μαρμελάδα St. Dalfour Μύρτιλο και με ένα μαχαίρι κάνουμε απαλές κινήσεις για να δημιουργήσουμε marble εφέ.
  7. Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 6–8 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  8. Όταν παγώσει καλά, το κόβουμε σε μπάρες και σερβίρουμε!

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print