fbpx

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με St. Dalfour Μύρτιλο

Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με αυτή την υπέροχη γιορτινή συνταγή.

Μαρμελάδα St. Dalfour Άγρια Μύρτιλα, 100% από φρούτα. Χωρίς ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά

ΥΛΙΚΑ

 Για τη ζύμη:

♦ 100 ml γάλα
♦ 1/8 φλιτζανιού υγρή μαγιά
♦ 2,5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
♦ 1 φλιτζάνι αλεύρι
♦ 1 πρέζα αλάτι
♦ 1/4 κουταλιού της σούπας βανίλια σε σκόνη ή 1/2 κουταλιού της σούπας υγρή βανίλια
♦ 2 αυγά
♦ 1 ασπράδι αυγού
♦ 1/2 φλιτζάνι βούτυρο

Για τη γέμιση:
♦ St. Dalfour Μύρτιλο

Για το σιρόπι:
♦ 2 κουταλιές της σούπας μέλι
♦ 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
♦ 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη μαγιά, το γάλα και τη ζάχαρη και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη βανίλια.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μείγμα της μαγιάς, τα αυγά και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 10 έως 15 λεπτά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα. Δημιουργούμε μια μπάλα με το ζυμάρι και την τοποθετούμε σε μπολ το οποίο έχουμε λαδώσει. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Στη συνέχεια, απλώνουμε αλεύρι στον πάγκο μας και πλάθουμε το ζυμάρι μας σε ορθογώνιο σχήμα. Απλώνουμε τη μαρμελάδα St. Dalfour Μύρτιλο σε όλη τη ζύμη, τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Κόβουμε το ρολό στη μέση και με τα δυο κομμάτια δημιουργούμε μια πλεξούδα. Τοποθετούμε την πλεξούδα σε ταψί , αφού πρώτα το καλύψουμε με αντικολλητικό χαρτί, την καλύπτουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1,5 ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στου 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε το κέικ για 35- 40 λεπτά. Μεταφέρουμε σε πιατέλα ενώ είναι ζεστό και περιχύνουμε με το σιρόπι. 

Καλή σας απόλαυση!

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]