fbpx

Χριστουγεννιάτικος Κορμός με μαρμελάδα St. Dalfour Μύρτιλο

@stdalfourukofficial @charleyshealth

Ετοιμάστε αυτόν τον εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο κορμό με μαρμελάδα St. Dalfour Mύρτιλο, παντεσπάνι σοκολάτας και λαχταριστή σοκολατένια επικάλυψη. Σίγουρα θα κλέψει την παράσταση στο γιορτινό τραπέζι!

Υλικά:

♦ 4 ολόκληρα αυγά
♦ 70 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

♦ 42 γρ. ποιοτικό κακάο

♦ 1/3 φλιτζάνι σιρόπι αγαύης

Για τη γέμιση:

♦ 100 ml φυτική κρέμα γάλακτος
♦ 100 γρ. σοκολάτα μπίτερ ή γάλακτος

♦ 1 βάζο μαρμελάδα St. Dalfour Μύρτιλο 284γρ

Για την επικάλυψη με τη βουτυρόκρεμα:

♦ 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
♦ 250 γρ. ζάχαρη άχνη

♦ 3 γεμάτες κ.σ. κακάο άγλυκο καλής ποιότητας

     ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε μια φόρμα για ρολό (Swiss roll) με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης. Με ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  3. Αφού πρώτα κοσκινίσουμε τα στερεά υλικά, τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας προσεκτικά. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά.
  4. Για να μην σπάσει το παντεσπάνι, απλώνουμε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού στον πάγκο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή κακάο. Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά και αφαιρούμε το αρχικό χαρτί ψησίματος. Κάνουμε μια ελαφριά χαραγή κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς και το τυλίγουμε προσεκτικά με το χαρτί μέσα. Αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Για τη γέμιση, λιώνουμε απαλά τη σοκολάτα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για να πήξει.
  6. Για την βουτυρόκρεμα της επικάλυψης: Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει λείο και αφράτο. Προσθέτουμε σταδιακά την άχνη ζάχαρη και το κακάο.
  7. Πάνω στο κρύο παντεσπάνι απλώνουμε τη μαρμελάδα St. Dalfour Μύρτιλο και τη γέμιση σοκολάτας. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε τις άκρες.
  8. Απλώνουμε την επικάλυψη σοκολάτας σε όλη την επιφάνεια του κορμού και διακοσμούμε με γιορτινά στολίδια της επιλογής μας.

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print