Μπορεί το καλοκαίρι να είναι η εποχή που το σύκο βασιλεύει, όμως υπάρχει τρόπος να απολαύσεις την γεύση και τα οφέλη τους όλο τον χρόνο. Υγρό κέικ με αποξηραμένα σύκα και μαρμελάδα St.Dalfour Βασιλικό Σύκο.
Υλικά:
Για το κέικ:
♦ 1,5 κούπα (200γρ) αποξηραμένα σύκα, κομμένα σε μικρά κομματάκια
♦ 4/5 κούπας (200ml) βραστό νερό
♦ 1 κ.γλ. σόδα (σκόνη)
♦ 5 κ.σ. (75γρ) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για να να αλείψουμε το ταψί.
♦ 2 κ.σ. μελάσα ή μέλι
♦ 1/4 κούπας (50γρ) ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη
♦ 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
♦ 1 & 1/4 κούπας (150γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
♦ 2 κ.γλ. baking powder
♦ 1 βαζάκι μαρμελάδα St. Dalfour Βασιλικό Σύκο
Για την επικάλυψη:
♦ 1 & 1/4 κούπες (150γρ) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
♦ 1 1/2 κούπες (300γρ) ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη
♦ 1 κ.σ. μελάσα ή μέλι
♦ 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…